Soorten simkaarten

Er zijn verschillende soorten simkaarten op de markt in diverse formaten, dus hoe weet je nou welke simkaart jij moet hebben voor jouw toestel? Dat gaan we in dit artikel uitleggen.

De simkaart zoals iedereen die wel kent is de simkaart die in vrijwel alle toestellen past. Er zijn echter een aantal nieuwe toestellen die gebruik maken van andere soorten, omdat ze de normale simkaart wat te groot vonden en dus dat deze simkaart teveel ruimte in beslag nam.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de producten van Apple, dan kun je niet zomaar een prepaid kaart kopen van het normale formaat. Apple, maar ook telefoons van andere providers, maakt namelijk gebruik van de zogenaamde micro sim. Zoals de naam al aangeeft is dit een kleinere versie van de normale simkaart.

Daarnaast heb je misschien ook wel eens gelezen over duo of dual sim. Als hier sprake van is en je krijgt dual sim bij een telefoon wil dat niets meer zeggen als dat je 2 simkaarten krijgt, te weten 1 normale simkaart en 1 micro simkaart. Dit kan dus van belang zijn als je 2 telefoons hebt.

Als laatste is er nog de laatste en nieuwste variant van de simkaart en dat is de nano simkaart. Deze is te vinden in de nieuwste modellen van de iPhone. Dit is een nóg kleinere variant van de micro simkaart en dus blijft er in de iPhone op die manier nog meer ruimte over voor andere dingen om het toestel beter te maken zonder dat het extra ruimte hoeft in te nemen.

Comments are closed.